Alfa Female is een Haagse rockband, opgericht in 2006, die bestaat uit 4 meiden. Zij maken pakkende rocknummers op een manier die vooral aan de grote rocknamen uit de jaren ’80 doet denken. Bands als AC/DC en Aerosmith, waar vooral de uitdaging zit in het zoeken van de juiste vibe zonder al te ingewikkelde partijen in te mengen. Alfa Female heeft een sterke reputatie weten op te bouwen bij die mensen die hen al live hebben meegemaakt.

Covers zijn een vast onderdeel van de setlist. Op geheel eigen wijze brengt Alfa Female covers ten gehore uit verschillende genres. Maar de focus van de band ligt op het eigen materiaal, dat op dit moment nog steeds volop in ontwikkeling is. In juni 2008 is de 1e demo van Alfa Female officieel gereleased in thuisbasis Dormibella te Leidschendam. Ter promotie van de demo is de band bij verschillende radiostations geweest, o.a. Stork on Air, radio West en Haags Pop Podium van Gerard van den IJssel.
Live gaat het Alfa Female voor de wind. Het grote hoogtepunt is Vlietpop waar ook bands als Di-Rect en Peter Pan Speedrock speelden. In het voorjaar van 2008 speelde Alfa Female op Monsterpop in een bomvol Bondi Beach en gingen zij naar huis met de prijs voor ‘beste tekst’. Andere goede Alfa herinneringen zijn onder meer optredens in Het Paard Café, Café de Paap, Nederlanddrie, Lokaal Vredebreuk, Bazart, Harleydagen, het Haags Uitfestival, het Zeeheldenfestival, Moordrock, Kerspop, etc.

Alfa Female heeft zich ontwikkeld tot een live band die gewoon, heel simpel, weet hoe je moet rocken. En die blijft onthouden dat plezier voorop staat.


Recensie VPRO 3 voor 12 Alfa Female tijdens Bandmarathon Bazart (2013):

"We zitten op één band na op de helft van het programma, en nu pas verschijnt de eerste meidenband op het podium. Meidenband overigens in de goede zin van het woord: geen zoetsappigheid, maar stevige rock door vier vrouwen met voorop een zangeres die is gezegend met een flinke rockstrot. Met een tekst als "AC/DC, what the hell" (gevolgd door een cover van 'Whole Lotta Rosie') verloochent de band haar invloeden niet. De stijl hebben we al een paar keer gehoord afgelopen nacht, maar zo in de vroege uurtjes is het met de rollende rock van Alfa Female best fijn wakker worden".

http://3voor12.vpro.nl/


Recensie Beachbattle (2010):

"Vier rockende dames die er stuk voor stuk leuk uitzien. Nee, dat mag niet tellen maar het is wel zo. In de aankondiging leren we dat ze al op diverse festivals stonden en dat is aan alles te merken want de ervaring druipt er vanaf. Zangeres is overigens een oude bekende want in de allereerste BeachBattle stond zij met haar vorige band in de finale. Over ieder liedje is nagedacht, ook over de teksten. Hier kan ik werkelijk niets op aanmerken want dit is gewoon beregoed: Elke song ligt lekker in het gehoor, alle bandleden dragen hun steentje bij aan de presentatie, muzikaal is dit het neusje van de zalm en ik vind dit zelfs met afstand de beste band van deze avond. Het lied “AC/DC What the hell” kunnen we lekker allemaal meebrullen en spelen de meiden voor ene Johan. Maar weinig bands wagen zich aan een cover bij The BeachBattle terwijl ééntje heus wel mag. Alfa Female laat als slotakkoord A whole lotta Rosie horen en ook deze golden oldie wordt zeer vakkundig ten tonele gebracht."

www.saturnuslivemusic.nl


Bezetting Alfa Female:
Liza – Gitaar, leadvocals
Denise – Drums
Cyntha – Bass
Debby – Sologitaar, backingvocals

Contact: contact@alfa-female.nl
Liza Debster Debster Debster